fredag 7 mars 2014

Bästa receptet på banankaka *punkt*


  • 100g smör
  • 3dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5dl mjöl
  • 1tsk bakpulver
  • 1tsk bikarbonat
  • 1tsk ingefära
  • 2tsk kanel
  • 0,5dl kallt vatten + 2 tsk nescafe / 0,5dl av annan vätska
  • 3-4 smått övermogna bananer (ekostorlek såklart!)
Smöra och bröa en form ca 1,5liter stor. Använd elvisp genom hela receptet, så går det fort!
Låt smöret bli rumsvarmt. Mosa bananerna (med elvisp) i en bunke för sig. Vispa smör och socker, tillsätt äggen och vispa hårt. Måtta upp mjöl och blanda i resten av de torra ingredienserna, tillsätt i smörblandningar, vispa och tillsätt vätskan. Vispa sedan tills smeten är klumpfri. Tillsätt bananerna och vispa samman. Häll i formen och grädda i 170grader i ca 1 timma.

Detta recept går att ändra på i all oändlighet. Ta fler bananer, färre, lägg till frysta bär, ta fil som vätska, har du inte bikarbonat, ta istället 2tsk bakpulver. Det funkar t.om. utan ägg...! Knappt att man kan misslyckas. Igår gjorde jag några i muffinformar, det blev en uppskattad frukost av barnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar